ογκοθερμια

Ένα διεθνώς αναγνωρισμένο όπλο κατά του καρκίνου στην κλινική μας.

ορισμοσ

Τι Είναι Η Ογκοθερμία

Κλινικά ορίζεται ως η ανύψωση της θερμοκρασίας, τοπικά-περιοχικά, πέρα από το φυσιολογικό, σε εύρος 42oC ως 45oC, ή συστηματικά σε όλο το σώμα, σε εύρος 41,5oC έως 41,8oC με σκοπό την εκλεκτική πρόκληση βλάβης στα καρκινικά κύτταρα.

Η θεραπεία είναι απολύτως ακίνδυνη καθώς, με τη νέα γενιά μηχανημάτων, έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του δέρματος.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο, που όμως έχει βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν και μπορεί να εφαρμοστεί παράλληλα με άλλες θεραπείες όπως χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική.

Σε Ποιες Περιπτώσεις Προτείνεται Η Ογκοθερμία

Ενδείξεις

Καρκίνος του ήπατος και του πνεύμονα.

Γυναικολογικές κακοήθειες μαστός, ωοθήκη, τράχηλος μήτρας)

Όγκοι ουροδόχου κύστης, προστάτη

Καρκίνος παγκρέατος, στομάχου

Καρκίνος εντέρου, νεφρού, οισοφάγου

Καρκίνος λάρυγγα, γλώσσας, τραχηλικές μεταστάσεις

Όγκοι εγκεφάλου, Καρκίνοι των οστών

Κακόηθες μελάνωμα

*Να σημειωθεί ότι η Ογκοθερμία δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις που ο ασθενής έχει μεταλλικά εμφυτεύματα στην περιοχή της θεραπείας, όταν υπάρχει βηματοδότης και όταν υπάρχει επικοινωνιακή αναπηρία.

Μια πρωτοποριακη θεραπεια

Η Ογκοθερμία & Άλλες Θεραπείες

Η oγκοθερμία  OXI  μόνο δεν μειώνει, ακυρώνει, ή παρεμποδίζει τις κλασσικές  θεραπείες, αντιθέτως, οι περισσότερες επιστημονικές μελέτες  που έχουν πραγματοποιηθεί, επιβεβαιώνουν πλήρως τη συνεργική δράση όλων αυτών, με εντυπωσιακά αποτελέσματα για τη διάρκεια και την ποιότητα ζωής του ασθενή.

H oγκοθερμία χαρακτηρίζεται πλέον ως ο τέταρτος θεραπευτικός πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Η θεραπευτική δράση της μεθόδου της περιοχικής oγκoθερμίας έγκειται στην εκλεκτική υπερθέρμανση του όγκου. Στόχος είναι η απόπτωση των καρκινικών κυττάρων και η συνακόλουθη συρρίκνωση όγκων και μεταστάσεων.

Συγχρόνως αυξάνει την αιματική ροή  στον όγκο και την διαπερατότητα της μεμβράνης των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε η κυtταρροτοξική δράση της χημειοθεραπείας ή της ακτινοβολίας να είναι εξαιρετικά ενισχυμένη.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την Ογκοθερμία;

Κάντε κλικ στον επόμενο σύνδεσμο!

Να σημειωθεί πως ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εταιρείας Υπερθερμικής Ογκολογίας είναι περισσότεροι από 40 επιστήμονες (καθηγητές ιατρικών σχολών από όλη τη χώρα, διευθυντές του ΕΣΥ, όπως και διακεκριμένοι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι και χημειοθεραπευτές  ογκολόγοι), που ένωσαν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους για να καθιερώσουν και στην Ελλάδα την διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου, την Ογκοθερμία.

Για επιστημονική ενημέρωση:
Γόγαλης Κ. Ιωάννης  
Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής.

Τηλ: 6945175697, 210-5981260

κλινικη αγια ειρηνη

Κλείστε Ραντεβού Τώρα

Δίνουμε τη λύση και την αντιμετώπιση σε κάθε πρόβλημα υγείας με
την απαραίτητη ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη.

Scroll to Top

Covid-19 Test

Σας ενημερώνουμε ότι στην κλινική μας από Δευτέρα 24/8/2020 θα διενεργούμε test για Covid-19 με τη μέθοδο PCR, καθώς και test αντισωμάτων για Covid-19, αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού.

Μένουμε υγιείς και προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!